2010. május 8., szombat

Photo-workshop a liliom árnyékában

Bicikli, szinte eső, fotózás, verseny.
A facebookon még mindig lehet szavazni a képekre: http://www.facebook.com/#!/photo_search.php?oid=106107139430038&view=all


Szeretsz fényképezni? Jobban érzed magad a fényképezőgép mögött, mint a lencse előtt? - ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel hívta fel a figyelmünket az első fotós-workshop szervezője.

A manapság elég divatos hobbi sok fiatalt és művészlelket csábít az önmegvalósítás és az alkotás örömeire. Miért ne élhetnénk ki ezeket a hajlamokat a cserkészeten belül?


Május egyik borongós délutánján biciklire ültünk, 15 kilométert tekertünk a közeli dombok erdős ligeteiben, míg el nem értük a Mária-családi Pálos-kolostor szomorú romjait. Sajnos az egykor szebb napokat is látott kolostor jelenleg életveszélyes romhalmazzá változott. A derékig érő gaz eltorlaszolja a bejáratot, a vandálok és paint-ballosok szétlőtték a még épen maradt freskókat, és az erősen elszegényedett helyi lakosok rétege tüzifának széthordta a még valamire való tetőszerkezetet is.


Ennek ellenére ez a hely kiváló insiprációt kínált a fotózni vágyó cserkészeknek. Némi elméleti képzés után több órát fotóztunk a leszakadt mennyezettől kezdve a biciklikormányba szúrt orgonavirágig. Rengeteg értékes fénykép készült, melyeket a Facebook szociális hálózatain értékelhettek ki a résztvevők ismerősei.



A győztes fotót Zsapka Tina készítette, aki értékes díjban is részesült.

A biciklitúra kimerítő volt, de a hely szelleme minden fáradtságunkat kárpótolta. Ha kíváncsi vagy a többi fényképre, akkor megtekintheted őket a udvardi cserkészcsapat honlapján: www.udvardicserkesz.sk

Hodek Zoltán - Zolti, cst
28. sz. Kaszap István Cserkészcsapat, Udvard, Szlovákia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése